Paloilmaisinjärjestelmät

Paloilmaisinjärjestelmät

Asunnoissa joissa on useita kerroksia on vaikea kuulla toiseen kerrokseen paloilmaisimen hälyttävän. Tämä ongelma on ratkaistavissa yhteen kytketyillä paloilmaisimilla. Palohälytys annetaan palosireeneillä kaikkiin kerroksiin samanaikaisesti. Palokohde voidaan ilmaista haluttaessa myös tarkemmin. Palohälytys voidaan ohjata myös GSM -robottipuhelimen avulla GSM -puhelimeen.

Savuilmaisimet

Savuilmaisin valitaan aina käyttökohteen mukaan. Savuilmaisimia on optisia ja ionisoivia. Ionisoivat ilmaisimet ovat optisia herkempiä ilmaisemaan savun. Yhteenkytkettävissä savuilmaisimissa on rele lähtö ja ulkoinen käyttöjännitteen- syöttö mahdollisuus. Käyttöjännite otetaan akkuvarmennetusta teholähteestä kaikille ilmaisimille. Paristoja ei siis tarvitse enää vaihtaa savuilmaisimiin. Ilmaisimien hälytysrelelähdöt mahdollistavat hälytyksien kytkemisen haluttuihin hälytysryhmiin järjestelmän keskuslaitteella.

Järjestelmän keskuslaitteet

Kaikki savuilmaisimet kaapeloidaan akkuvarmennetulle teholähteelle, josta ilmaisimet saavat sähkön syöttönsä. Samassa yksikössä tehdään tarvittavat hälytyksien ryhmittelyt hälytyssireeneille.


paloilmaisin